RESERVEER ENTREETICKETS VOOR ANDALUSIE

De verschillende steden en dorpen in Andalusië lenen zich prima om op de fiets te ontdekken. Het klimaat is er over het algemeen zeer aangenaam en op de fiets ben je gezond bezig. Je kunt met de fiets ook meer plekjes ontdekken en zien dan wanneer je in een bus zit. Er zijn volop mogelijkheden om steden zoals Sevilla, Granada of Málaga op de fiets te ontdekken. Je kunt natuurlijk een fiets huren en vervolgens zelf op pad gaan. Je kunt deelnemen aan een fietstochten door de Andalusische steden met een ervaren gids die je van alles laat zien en ook veel interessante informatie en tips kan geven.

Als je Andalusië bezoekt dan is de kans groot dat je één of meerdere attracties, musea of bezienswaardigheden zult gaan bezoeken. De regio heeft op dit moment zoveel te bieden. Denk hierbij aan het Real Alcázar, het Alhambra en de flamencoshows die gegeven worden. De populariteit van Andalusië en haar attracties zorgen voor wachtrijen waarbij de wachttijd flink op kan lopen. In het ergste geval sta je uren in de rij of kun je op de dag zelf al niet meer terecht. Zonde van je tijd en het zou helemaal jammer zijn als je tijdens je vakantie in Andalusië de door jou gewenste activiteiten of bezichtigingen niet kunt doen omdat er geen plek (meer) is.

Kies voor zekerheid

Door vooraf je tickets via internet aan te schaffen voorkom je teleurstellingen. Voor attracties en bezienswaardigheden waar beperkte toegang toe is of waar een tijdslot aan vast zit ontkom je er eigenlijk niet meer aan om vooraf je entreetickets aan te schaffen. Op die manier kun je naar binnen op het gereserveerde tijdstip.

Waarvoor is vooraf reserveren absoluut aan te raden?

Voor een aantal attracties en bezienswaardigheden is vooraf reserveren eigenlijk een ‘must’, omdat je anders geconfronteerd kunt worden met lange wachtrijen en mogelijk zelfs de teleurstelling dat je die dag helemaal niet meer naar binnen kunt. Als je het ‘Real Alcázar de Sevilla’ wilt bezoeken dan is het vooraf kopen van een skip-the-line ticket eigenlijk een absolute must. De kans is groot dat je anders lang in de rij voor de kassa staat of dezelfde dag zelfs niet meer naar binnen kunt. Ook voor de Mezquita in Córdoba en het Alhambra in Granada kopen veel mensen hun tickets vooraf via internet.

Hieronder vind je een overzicht van bezienswaardigheden en attracties in Andalusië waarvan vooraf reserveren via internet zeer verstandig is.

vooraf reserveren

Real Alcázar de Sevilla

Het koninklijk paleis van Sevilla is dé grote bezienswaardigheid van de stad. Niet voor niets dat de publieke belangstelling enorm is waardoor er al snel lange wachtrijen bij de kassa’s ontstaan. Het is absoluut aan te raden om vooraf je tickets voor het Alcázar te kopen. Bij Ticketbar kun je via internet je kaartjes kopen en vervolgens naar binnen gaan op het gekozen tijdstip.

Reserveer hier je kaartjes voor het Real Alcázar in Sevilla

Alhambra

Als je weet dat het Alhambra één van de absolute topattracties van Andalusië is en dat er maar een beperkt aantal mensen per dag naar binnen mag, dan begrijp je wel dat het vooraf reserveren van kaarten voor het Alhambra in Granada eigenlijk een must is als je deze indrukwekkende fortificatie wilt bezoeken. Bij een skip-the-line entreeticket voor het Alhambra is ook het bezoek aan de Nasridische Paleizen, het Alcazaba en het Generalife inbegrepen.

Reserveer hier je kaartjes voor het Alhambra in Granada

Mezquita

De Moorse architectuur in combinatie met later toegevoegde rooms-katholieke elementen maken van deze kathedraal in een oude moskee een zeer bijzondere plek die niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Bezoekers voor de Mezquita staan daarom vaak in de rij om de Mezquita te bezoeken. Heb je geen zin in een wachtrij en wil je een combinatie van skip-the-line tickets met een goede Engelstalige rondleiding, reserveer dan via internet alvast je rondleiding door de Mezquita met directe entree tot dit wonderbaarlijke bouwwerk.

Reserveer hier je bezoek aan de Mezquita in Córdoba

Picasso Museum

Het in Málaga gevestigde Picasso Museum werd gebouwd vanwege Pablo Picasso’s wens om zijn werk te kunnen presenteren in de stad waar hij geboren werd. Het zal dan ook niemand verbazen dat dit museum een prachtige collectie met kunstwerken van Picasso bezit. De populariteit van het museum is dan ook enorm, wat helaas zorgt voor lange wachtrijen bij de kassa’s. Vooraf reserveren is daarom een absolute aanrader als je het Picasso Museum wilt bezoeken.

Reserveer hier je kaartjes voor het Picasso Museum in Málaga